zondag 5 augustus 2018

Minister Benschop van Defensie ziek thuis - Van ontslag zou geen sprake zijn...

Vijf militairen hebben rechtszaak aangespannen tegen ministerie van Defensie/Staat Suriname

'Militairen worden in de goudvelden ingezet en zij moeten ook burgers bewaken'

 
Vijf militairen (commando's) die een rechtszaak hebben aangespannen tegen het ministerie van Defensie/Staat Suriname denken dat president Desi Bouterse eindelijk heeft ingegrepen. Hij zou minister Ronni Benschop van Defensie thuis hebben gezet in afwachting van zijn ontslag. De directeur van het Nationaal Informatie Instituut, Clifton Limburg, zegt zaterdag 4 augustus 2018 op Starnieuws dat de bewindsman ziek thuis is. 'Mij is niet bekend dat de minister met ontslag gaat.'

Rodney Cairo en Clay Enig zeggen in gesprek met Starnieuws dat zij hun naam gezuiverd willen hebben en terug in dienst genomen moeten worden. Zij zijn vanaf 2016 in ongenade gevallen bij de minister en zijn vertrouwelingen om voor hen onduidelijke reden. Aanvankelijk zou de minister hen een maand thuis hebben gezet met behoud van salaris. Toen zij niks vernamen, hebben zij contact gezocht met Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons. Zij zou hen verwezen hebben naar de president.

De militairen zeggen verschillende gesprekken gevoerd te hebben met de president en een raadsadviseur. Zij hebben uit de doeken gedaan wat er gaande is, waarbij er sprake zou zijn van corruptie binnen het leger en afpersing. De president zou contact opgenomen hebben met de minister met als resultaat dat de militairen gerehabiliteerd zouden worden. Dit is echter niet gebeurd.

'Er zou een CLAD-onderzoek moeten komen bij Defensie. Militairen worden in de goudvelden ingezet en zij moeten ook burgers bewaken. Het geld komt niet in de staatskas', stelt Cairo.

Hij en Enig hebben hun juristen alles verteld over wat ze weten. Volgens hen is er veel ontevredenheid over de gang van zaken in het leger. Mensen bang om te praten omdat zij vrezen voor rancune. 'De minister wilde mij ook naar het binnenland sturen, maar dat is om te voorkomen dat wij bereikt kunnen worden waardoor de rechtszaak zou kunnen stagneren. Ik word al maanden niet meer betaald. Ik wil weten waarom ik uit het militaire systeem moest en wat ik heb gedaan om deze behandeling te krijgen. Ik wil mijn naam gezuiverd hebben.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten