dinsdag 18 december 2018

Zonder toestemming autoriteiten urn met as in Nederland overleden vrouw geplaatst nabij Nola Hatterman Art Academy

(Bron foto: de Ware Tijd)
Vermoedelijk heeft een functionaris van het directoraat Cultuur meegewerkt


De Ware Tijd bericht dinsdag 18 december 2018, dat op een terrein nabij de Nola Hatterman Art Academy op het Fort Zeelandia-complex onlangs zonder toestemming van de autoriteiten een urn met het as van een in Nederland overleden vrouw geplaatst. Noch minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur noch Cultuur-directrice Elviera Sandie droeg kennis van deze situatie. 

De nabestaanden van de overledene hebben geen toestemming gevraagd aan de leiding van het ministerie om de urn te plaatsen.

Vermoedelijk heeft een functionaris van het directoraat Cultuur meegewerkt dat de as van de in Nederland overleden en gecremeerde vrouw op voornoemde plek is bijgezet. Minister Ferrier heeft vandaag de directeur van Cultuur en onderdirectrice Harriette Bholasingh-Helstone ontboden om deze kwestie te bespreken.

Inmiddels zouden instructies zijn gegeven om de urn zo snel mogelijk te verwijderen.

Medewerk(st)ers van de kunstopleiding zouden zeer ontstemd zijnm dat de urn nabij hun werkplek is geplaatst. Ook de vakbond bij Cultuur is het niet eens met deze zaak. Het is vooralsnog onduidelijk wat de affiniteit van de overledene met de plek is en waarom haar as daar is geplaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten