dinsdag 18 december 2018

Ontvoerde nichtje van Nobelprijswinnaar Gabriel Garcia Marquez gered in Colombia

(Bron foto: Twitter)
Melissa Martinez Garcia werd op 23 augustus ontvoerd toen zij terugkeerde van het werk op een bananenboerderij


Een familielid van de overleden Nobelprijswinnaar Gabriel Garcia Marquez is bevrijd, nadat zij was ontvoerd en voor meer dan drie maanden voor losgeld werd vastgehouden. De Colombiaanse president Ivan Duque heeft maandag 17 december 2018 (lokale tijd) aangekondigd, dat het leger Melissa Martinez Garcia in een speciale operatie had gered. 

Het nichtje van de beroemde schrijver werd op 23 augustus ontvoerd toen zij terugkeerde naar Santa Marta vanuit haar baan als toezichthoudster op een bananenboerderij.



Duque beschreef haar ontvoerders als 'gemeenschappelijke delinquenten' wier leiders banden hebben met paramilitaire groepen en miljoenen wilden hebben voor haar terugkeer.

'Het was een onberispelijke operatie van menselijke en strategische intelligentie voor enkele maanden om haar leven te redden, en om de kopstukken van deze organisatie te bereiken', zei hij. Video vrijgegeven door het leger liet zien, dat de net geredde gevangene naar een omhelzing rende.


Zij is de kleindochter van Jaime Garcia Marquez, de broer van Gabriel Garcia Marquez. Garcia Marquez, liefkozend bekend als 'Gabo', schreef de boeken One Hundred Years of Solitude and Love in the Time of Cholera - werken die werden geprezen om zijn beheersing van het 'magische realisme' -genre. Hij ontving de Nobelprijs voor literatuur in 1982, waarbij de Zweedse Academie zei: 'In zijn romans en korte verhalen worden we naar deze merkwaardige plaats geleid waar het wonderlijke en het reële samenkomen.' Hij stierf in 2014.


(Suriname Mirror/AP/ABC/YouTube/Twitter) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten