dinsdag 18 december 2018

PL-voorzitter Somohardjo: ‘Vriend van mijn vijand is ook mijn vijand’

'Partijen die gezamenlijk in zee gaan met NDP zijn ook een vijand'

'Groep kapitalisten van een bepaalde politieke partij wenst graag een samenwerking met de NDP'


Voor partijvoorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) geldt een gouden regel die hij altijd zal blijven handhaven: ‘de vriend van mijn vijand is ook mijn vijand’. Met de vijand bedoelt hij de NDP die reeds geruime tijd aan de regeermacht is. Partijen die gezamenlijk in zee gaan met deze partij worden door de partijvoorzitter aangeduid als ‘ook een vijand’. 

Ook Somohardjo heeft geluiden opgevangen binnen het politieke veld, dat de groep kapitalisten van een bepaalde politieke partij graag een samenwerking wenst met de NDP. Volgens Somohardjo moet hij daarom ook deze oud-partner heel nauwlettend in de gaten houden.

 De PL-leider legt er de nadruk op, dat deze oud-partner haar kiezers heeft voorgehouden om te blijven strijden tegen armoede, tegen het verkwistend beleid van de huidige regering. ‘Het volk wil naar de stembus gaan, omdat zij verandering van beleid wil.’

Voor Somohardjo is de essentie, dat hij de democratie altijd zal blijven koesteren. ‘Je krijgt het niet aangeboden op een gouden dienblad. Ik heb het met bloed, zweet en tranen moeten bekopen’, aldus de PL-leider, die gedurende het militair regime het land via ‘de Franse kant’ moest ontvluchten om niet geëxecuteerd te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten