vrijdag 21 december 2018

Oud-presidente Cristina Kirchner (65) officieel vervolgd wegens corruptie in Argentinië

(Bron foto: Twitter)
Kirchner zou leiding hebben gegeven aan netwerk waarin bedrijven miljoenen contant aan regering betaalden


Cristina Kirchner (65) wordt officieel vervolgd wegens corruptie in Argentinië. Dat heeft het Gerechtshof van dat land bepaald, melden Argentijnse media vrijdag 21 december 2018. Omdat Kirchner in de Senaat zit en parlementaire immuniteit geniet, hoeft ze waarschijnlijk niet de gevangenis in.

Kirchner, tussen 2007 en 2015 president van Argentinië, wordt ervan verdacht leiding te hebben gegeven aan een netwerk waarin bedrijven miljoenen contant aan de regering betaalden. Zij zou ook persoonlijk steekpenningen aangenomen hebben.



De Argentijnse krant Clarín meldt vrijdag, dat er voor omgerekend meer dan 900 miljoen euro aan tegoeden van de president zijn bevroren

In augustus stemde de Senaat om haar immuniteit gedeeltelijk op te heffen, zodat onderzoekers haar drie luxe huizen konden doorzoeken - maar tenzij het volledig wordt opgeheven, kan ze niet worden gevangen gezet, zelfs als ze schuldig wordt bevonden.


Kort na kennis te hebben genomen van het besluit haalde Kirchner uit naar de regering van president Mauricio Macri. Ze zei: 'Ik zeg, waar zullen de uitspraken worden geschreven? Allemaal op verzoek van en op maat gemaakt door Macri', ook wijzend op de centrumrechtse coalitie Cambiemos en Clarin, die al lang tegen haar zouden zijn.

(SurinameMirror-Reports/NRC/Clarin/Twitter/The Daily Mail/NRC/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten