vrijdag 21 december 2018

Oud-minister Misiedjan: 'Het was geen aanrijding, ik werd klemgereden'

'Als jurist weet ik dat ik niet buiten de wet heb gehandeld heb met waarschuwingsschot'


'Het was geen aanrijding. Ik werd klemgereden. De auto’s hebben elkaar niet geraakt. Dingen zijn niet gebeurd zoals ze in de media zijn verschenen', aldus ex-Justitie en Politie minister Martin Misiedjan. Hij reageert vandaag, vrijdag 21 december 2018, in de Ware Tijd op berichtgeving eerder deze week over een incident waarbij door hem een waarschuwingsschot is afgevuurd uit een vuurwapen.

Misiedjan beweert nu, dat hij pogingen heeft gedaan om de bestuurder in het andere voertuig te identificeren. Hij zegt, dat hij een zwaar vermoeden heeft dat het om criminelen ging vanwege hun gedrag. Het voertuig van de tegenpartij kwam een bepaald moment aangereden en parkeerde dusdanig op de weg dat hij niet kon doorrijden. Misiedjan zegt, dat hij ruim twee minuten bleef kijken naar de volgende stap van de bestuurder. Enkele mannen, die langs de weg bij een woning stonden, zouden de personen in het voertuig hebben gemeld dat het om de ex- minister van Justitie en Politie ging, waardoor zij het hazenpad kozen.

'Ze reden met een grote snelheid weg. Ik ging ze achterna totdat ze nabij een wegverzakking in een kuil terecht kwamen, kreeg daar de gelegenheid om uit te stappen en naar de auto te gaan. Ik klopte op de ruiten en ze bleven maar in de auto. Er zaten meer dan twee mensen erin.'De ex-justitie minister vuurde toen een waarschuwingsschot af en een inzittende  kwam plotseling naar buiten. Hij sprak de bestuurder aan en schakelde de politie in. Voordat de politie kwam zagen ze kans om weer weg te komen.

Misiedjan zegt, dat hij als jurist weet dat hij niet buiten de wet gehandeld heeft. Het wapen waarmee hij een schot heeft afgevuurd is in bewaring genomen. 'Het is van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en zaken worden daar afgehandeld voor het onderzoek. Het is niet in beslag genomen. Meer wil ik nu niet over het wapen zeggen.'

De gewezen bewindsman zegt dat hij zich niet bedreigd voelt. Op de vraag of hij ruzie met mensen heeft of mogelijk een doelwit zou zijn van criminelen reageert hij: 'Het zou kunnen. Je weet nooit als je vijanden hebt. Ik ben niet bang. Die mannen in het voertuig hadden andere bedoelingen. Ik heb in het verleden een bijzondere job vervuld dus je weet maar nooit. Als ik zo schietgraag was als men in de media zegt, had ik op de auto geschoten, maar daarvan is er geen sprake.'

Hoofdinspecteur Humprey Naarden van de afdeling Voorlichting van de politie zegt, dat het onderzoek in deze zaak nog gaande is. Volgens hem zal nasporing uitwijzen of Misiedjan wel of niet rechtmatig heeft gehandeld. Meer wil de politiefunctionaris niet kwijt. Naarden zegt zijn collega's de ruimte te geven om de zaak verder te onderzoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten