vrijdag 21 december 2018

BEP-voorzitter Asabina roept vertrokken leden op terug te keren naar partij

BEP installeert in Boven Suriname 23 kernen geïnstalleerd in het dorp Jaw Jaw


De Partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft in Boven Suriname 23 kernen geïnstalleerd in het dorp Jaw Jaw. In sommige gevallen gaat het om herinstallatie van passieve kernen die door aanwas van nieuwe leden zijn gereactiveerd. De door voorzitter Ronny Asabina geïnstalleerde kernen zijn in de dorpen Pokigron tot en met Tumaipa, zo bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 21 december 2018.

Asabina heeft een oproep gedaan aan BEP’ers die om welke reden dan ook de partij de rug hadden gekeerd, om terug te keren naar de partij. Hij zei dat de partij in het verleden fouten heeft gemaakt, maar dat ze uit haar fouten heeft geleerd.

De partijvoorzitter heeft de opgekomen leden en sympathisanten beloofd, dat het bestuur voortaan bij besluitvormingen meer rekening zal houden met de wens van de leden, meldt de BEP. Asabina herhaalde ook zijn oproep aan partijen die ooit als splintergroep uit de BEP zijn ontstaan. 'Een kind is te allen tijden welkom bij de moeder', zei Asabina. Hij deelde mee, dat de deuren van de BEP altijd openstaan voor elk individu, groepering of partij die zich wenst aan te sluiten.

Hoewel de BEP de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een partij waarin Surinamers van elke etniciteit een thuis kunnen vinden, kan de partij met recht de ‘moeder’ genoemd worden van de overige partijen die zich veelal richten op het binnenland, zei Asabina.

De BEP maakt zich klaar om de zetel die de partij in 1991 en 2010 behaald heeft in Boven-Suriname terug te halen in 2020. Gelet op de energie en veerkracht die de lokale partijstructuren hebben gedemonstreerd, is Asabina ervan overtuigd dat die zetel in 2020 wel behaald zal worden.

De partij was niet alleen in het gebied om de partijstructuren een hart onder de riem te steken, maar ook voor het creëren van korte communicatielijnen tussen de leden en het hoofdbestuur en het aanreiken van handgrepen op weg naar de verkiezingen van 2020. Er staan voor de komende periode trainingen van de kernen op agenda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten