zondag 9 december 2018

Chinese hektrawlers voldoen niet aan voorwaarden Surinaamse wet- en regelgeving

Het ministerie van LVV heeft twee van de zes Chinese fabrieksschepen geïnspecteerd


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft twee van de zes 'Chinese trawlers' geïnspecteerd. Starnieuws schrijft vandaag, zondag 9 december 2018, te hebben vernomen, dat de boten een motorvermogen van 3.084 pk hebben en een fabrieksruimte van 200 ton. 

Minister Lekhram Soerdjan heeft de bevindingen van de inspectie van het onderdirectoraat Visserij gedeeld met de visserijsector. De bewindsman had tot vrijdag de ruimte gekregen van de visserijsector om duidelijkheid te geven hierover.

De Surinaamse Seafood Associatie belegt morgen een persconferentie om de stand van zaken door te geven aan de samenleving. De sector heeft geëist, dat er geen vergunning wordt verleend aan de Chinese trawlers om te vissen in Surinaamse wateren. Er is reeds sprake van overbevissing.

Volgens de inspectie zijn er geen vistuigen en apparatuur, waaronder dieptemeters en GPS, aangetroffen aan boord. De sector vindt dat onderzocht moet worden of vóór inspectie de vistuigen en apparatuur niet van boord zijn verwijderd. LVV zal deze week de overige vier trawlers inspecteren.

Op basis van de gegevens die nu bekend zijn kan volgens de sector geen vergunning worden verstrekt aan deze schepen. Zij voldoen aan geen enkele voorwaarde van de verschillende type visserij. Gevreesd wordt dat er een nieuw type visserij gecreëerd zal worden. Hiertegen zal  geprotesteerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten