zondag 16 december 2018

Braziliaanse drugsbaron 'Capilé' aangehouden in Asunción, Paraguay

Capilé zou de leider zijn van de Tercer Comando Puro, een gang uit Rio de Janeiro


Agenten in Paraguay hebben zaterdag 15 december 2018 een kopstuk uit de Braziliaanse drugsoorlog gearresteerd. Het gaat om Carlos Eduardo Sales Cardoso, alias Capilé. De Braziliaan werd gevangen genomen tijdens een operatie in Asunción. 

Volgens de narcoticabestrijding in Paraguay wordt de man beschouwd als een belangrijke leider van de criminele organisatie Tercer Comando Puro, uit Rio de Janeiro, Brazilië.

Sales Cardoso is aangehouden met een arrestatiebevel voor drugshandel en moord in het buurland Brazilië. Hij bevond zich in een huis, gelegen in de wijk Mariscal Estigarribia. Hij werd samen met twee andere personen met de Braziliaanse nationaliteit gearresteerd.




'Volgens de inlichtingendienst was deze man actief in het oostelijke deel van het land en verhuisde vervolgens naar Asunción, waar hij van plan was een nieuwe uitvalsbasis te vestigen'. vertelde een woordvoerder van het ministerie van Justitie ter plaatse.

Hij zei dat de vermeende leider tot een factie behoort die hard pusht tegen Comando Vermelho in Rio de Janeiro. Er zijn ook voor 118.000 aan Amerikaanse dollars en 86 dure horloges in beslag genomen.


Partner Capilé zou hebben getracht met een vals paspoort een permanent verblijf te krijgen in Paraguay. Hij zal worden uitgeleverd aan Brazilië.


De gedetineerde man was met zijn gezin in het huis, inclusief enkele kinderen. De vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie gaf aan dat de vrouwelijke partner van de vermeende narco-leider aan een onderzoeksproces zal worden onderworpen.


(Suriname Mirror/Ultima Hora/YouTube/Panorama/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten