zondag 16 december 2018

UPDATE van bericht 12 december: Del Monte Foods haalt Fiesta ingeblikte maïs terug

De ingeblikte mogelijk verontreinigde maïs wordt ook verkocht in Suriname....


Zondag 16 december nog steeds Dell Monte Fiesta Corn verkrijgbaar in Surinaamse supermarkten


Del Monte Foods Inc. haalt meer dan 64.000 gevallen van ingeblikt mais terug, omdat de maïs niet het hele sterilisatieproces heeft doorstaan en levensbedreigende ziekten kan veroorzaken als het wordt gegeten. 

Het bedrijf Walnut Creek, Californië, haalde 64.242 blikken gekruid Fiesta Corn met rode en groene paprika's terug als gevolg van onderverwerking, vertelde het bedrijf de Food & Drug Administration woensdag 12 december 2018.

Gelet op 'ontwikkelingen' in Suriname na de 12e een update zondag 16 december, waaruit blijkt dat lokale autoriteiten traag reageren en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) - nog - geen actie onderneemt. 
Suriname Mirror was de eerste die over de Del Monte ingeblikte mais-kwestie berichtte.

De afwijking van het commerciële sterilisatieproces kan leiden tot contaminatie door bederfelijke organismen of ziekteverwekkers, aldus Del Monte Foods. Dat kan op zijn beurt leiden tot levensbedreigende ziekten als het wordt geconsumeerd, zegt het bedrijf. Vanaf nu zijn er geen meldingen van ziekte geassocieerd met de producten.

De 15,25-ounce blikjes maïs hebben het UPC-nummer (Universal Product Code) '24000 02770' op het etiket. De blikjes zullen ook 'Beste gebruiken voor' -data variëren van 14-16 augustus 2021, 3-6 september 2021 of 22-23 september 2021.

De ingeblikte maïs werd ook verkocht in 12 landen: Bahama's, Barbados , Belize, Bermuda, El Salvador, Haïti, Guyana, Uruguay, Aruba, Panama, Saint Lucia en Suriname.

Consumenten moeten de ingeblikte mais terugbrengen naar de winkel waar ze het gekocht hebben voor een volledige terugbetaling of omruiling, zegt Del Monte. Consumenten met vragen kunnen ook bellen met de gratis hotline van het bedrijf op 1-800-779-7035 (maandag-vrijdag, 9:00 - 17:00 uur) of de website van het bedrijf bezoeken.




(Suriname Mirror/USA Today/wltx.com/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten