zondag 16 december 2018

Vrouw uit grootste sloppenwijk Venezuela gekroond tot Miss Venezuela

Isabella Rodriguez, 25, uit de Caracas-sloppenwijk Petare nu schoonheidskoningin

Veel van de glamour bij verkiezing ontbreekt door economische crisis


De titel van Miss Venezuela ging donderdag 13 december 2018 naar een vrouw uit de grootste sloppenwijk van het land  De nieuwe schoonheidskoningin in een land dat van dit soort verkiezingen, is Isabella Rodriguez, 25, uit de Caracas-sloppenwijk genaamd Petare - de thuisbasis van ruim een ​​half miljoen mensen. 


'Van Petare naar de wereld, dromen kunnen in feite uitkomen', zei Rodriguez, die als model werkt, tijdens de vraag- en antwoordsessie van de wedstrijd. Meisjes in haar door misdaad geteisterde sloppenwijk willen haar navolgen, voegde ze eraan toe.


De ceremonie duurde vier uur en sommige mensen op Twitter noemden het vervelend en saai. Het had zijn aandeel in gaffes, zoals een deelnemer die zonder de sjerp het podium opliep om aan te geven welke staat zij vertegenwoordigde en een andere wiens jurk tijdens een dansnummer was uitgegleden.


Omdat de organisatoren op zoek waren naar kostenbesparingen, werd de 65e editie van het spektakel verplaatst van het historische huis in een arena met ruimte voor 20.000 mensen naar een televisiestudio met 200 zitplaatsen.


De economie van dit olierijke land is in puin na vijf jaar recessie. Mensen hebben te kampen met ernstige tekorten aan voedsel, medicijnen en andere basics en de inflatie voor 2019 wordt door het IMF voorspeld met een verbijsterende 10 miljoen procent. Naar schatting 2.3 miljoen Venezolanen zijn gevlucht sinds 2015.

De economische crisis betekende, dat veel van de glamour dit jaar verdween, en dat sommige deelnemers zich naar repetities begaven per bus of metro. De organisatoren werden gedwongen om tijdelijk te stoppen te midden van beschuldigingen dat functionarissen jonge vrouwen hadden geworven als seksuele metgezellen voor rijke sponsors, waaronder zakenmensen en ambtenaren in de regering van president Nicolas Maduro.


Osmel Sousa, directeur van de Miss Venezuela Organization voor bijna 40 jaar en bijgenaamd de 'schoonheidstsaar', trad af. Hij heeft elke dubieuze activiteit ontkend.

Rodriguez zal Venezuela vertegenwoordigen tijdens de Miss World-verkiezing, waar Venezolanen een jaloerse staat van dienst hebben en delen met India het record voor de meeste overwinningen, zes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten