zondag 16 december 2018

'Leed onder mensen, met name mensen met een beperking, in Suriname wordt onderschat'

Stichting Women United Suriname schenkt levensmiddelenpakketten aan enkele minstbedeelden onder doven


'Het leed onder mensen in Suriname wordt onderschat. De groep die hiervan het meest te verduren heeft, zijn mensen met een beperking die geen permanente steun krijgen van derden.' Dit zei Roseline Daan, voorzitster van de Stichting Women United Suriname (WUS), gisteren bij de uitreiking van 20 levensmiddelenpakketten aan enkele minstbedeelden onder doven, aldus Starnieuws vandaag, zondag 16 december 2018. 

Onder de groep van ruim 30 personen waren kinderen van het Kennedy internaat wiens ouders het bijzonder moeilijk hebben. Evenals Daan, merkte ondervoorzitter Orpheu Marengo op, dat het geven van pakketten een daad van liefde behoort te zijn. Het thema van WUS voor deze activiteit was dan ook ‘Geef Liefde.’ Volgens Marengo helpt liefde een mens versterken om door te gaan in het leven. 'Die liefde die wij hebben, blijven wij aan elkaar geven.'

Daan prees het bestuur van WUS dat de pakketten en een maaltijd uit eigen zak heeft gefinancierd.

Miquil van Coblijn, bandleider en eigenaar van de muziekgroep Creative, heeft zich spontaan gemeld voor ondersteuning evenals een stille donor uit de VS. 'Het zijn mensen die hart hebben voor hun medemens en ze willen er absoluut niets voor terug', merkte Marengo op.

De stichting Suriname Doven Belangen (SuDoBe) heeft geholpen met het selecteren van de personen. SuDoBe-vertegenwoordigster Rosita Etnel-Sewcharan benadrukte, dat de behoefte onder deze doelgroep groot is. 'De actie van WUS is groot, omdat het komt uit een liefdevol en gemeend hart.'

Ook Jeanette Adel, hoofd van het Kennedy internaat, stelde dat deze vorm van geven aan mensen die veel leed ervaren, wordt gewaardeerd.

Onder de kinderen die aanwezig waren was er één van wie de moeder blind is, van een andere is de vader verlamd en de moeder is werkloos en van de derde is de moeder alleenstaand. 'Ik ben blij en verrast met deze steun en dat dit voor ons is gedaan. Dat maakt ons sterker', zei voorzitster van de groep dove-vrouwen Stefanie Samcke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten