zondag 4 november 2018

VS maakt gegevens bekend over coca-productie en cocaïneproductie in Peru en Bolivia

'De voortdurende cocateelt in zowel Peru als Bolivia vormt een bedreiging voor ons als natie'


Het Witte Huis Office of National Drug Control Policy (ONDCP) heeft zaterdag 3 november 2018 de jaarlijkse schattingen vrijgegeven van de cocateelt en cocaïneproductie in Peru en Bolivia. De productie van cocaïne in de Andesregio als geheel blijft een belangrijke uitdaging. 

'De voortdurende cocateelt in zowel Peru als Bolivia vormt een bedreiging voor ons als natie en verergert onze binnenlandse drughulpverlening', zei ONDCP plaatsvervangend directeur Jim Carroll. 'Het is belangrijk dat onze regeringen samenwerken om actie te ondernemen tegen de teelt en productie en om levens te redden van mensen die zijn getroffen door drugshandel. Peru blijft een geweldige partner en we hebben een gedeelde verantwoordelijkheid om dit probleem aan te pakken. In Bolivia zouden we graag echte inspanningen zien tegen teelt en productie.'

Peru 
De productie van zuivere potentiële cocaïne in Peru steeg in 25 jaar naar het hoogste niveau, met 20 procent tot 491 ton, terwijl de cocateelt in 2017 met 13 procent steeg. Deze groei is te danken aan de toegenomen productie in de Vallei van de Apurímac, Ene en Mantaro Rivers (algemeen bekend als de VRAEM, Valle de los Ríos Apurímac, Ene y Mantaro), waar de Peruaanse overheid voor grote veiligheidsuitdagingen staat.



Bolivia 
De bijgewerkte onderzoeken wijzen op een bescheiden afname van de cocateelt en potentiële cocaïneproductieaantallen. De teelt blijft echter de limiet overschrijden die door de Boliviaanse overheid is vastgesteld voor religieus en cultureel gebruik met naar schatting 9.000 hectare. De cocaaanplant blijft een belangrijke uitdaging; de teelt in het grootste teeltgebied van Yungas heeft het afgelopen decennium gemiddeld 20.000 hectare gekost.



(Suriname Mirror/whitehouse.gov)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten