zondag 4 november 2018

Explosie in kantoorgebouw van Openbaar Ministerie in centrum Cali, Colombia

Ontploffing zou zijn veroorzaakt door kortsluiting die leidde tot activering aantal granaten en munitie


Cali-brandweerlieden zeiden zaterdag 3 november 2018, dat ze niet wisten dat er explosieven lagen in het kantoorgebouw van de openbaar aanklager in het centrum van de stad. De verklaring werd een dag na de ontploffing op de tweede verdieping van het Openbaar Ministerie afgelegd, wat zorgde voor de nodige schrik bij voetgangers en automobilisten die rond het middaguur door dit gebied liepen en reden. 

De ontploffing zou zijn veroorzaakt door een kortsluiting die leidde tot de activering van een aantal granaten en munitie die zich in het kantoor bevonden. Daarom hebben de lokale autoriteiten verzocht om een ​​herziening van het gebouw en een verklaring en onderzoek door het Openbaar Ministerie.



Luitenant Alberto Hernández, een lid van de Cali Brandweer, zei zaterdagochtend dat 'dankzij de snelle reactie van de brandweer het vuur snel kon stoppen en voorkomen dat het zich naar de bovenverdiepingen verspreidde'. De luitenant voegde eraan toe, dat 'we 40 brandeenheden, vier bluswagens, een ladderwagen, een tankwagen, drie ambulances, vier commandovoertuigen en een mobiel brandonderzoek voertuig' werkten.

Wat bekend was op vrijdag was, dat de tweede verdieping van het Openbaar Ministerie de explosievengroep van de CTI exploiteert en dat is de reden waarom er granaten en andere explosieven en munitie lagen waren, omdat ze daar als bewijsstukken in strafzaken worden geanalyseerd, maar dan moeten ze naar opslaglocaties gebracht worden en niet in dat gebouw van het Openbaar Ministerie blijven.

(Suriname Mirror/El Colombiano/90minutos/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten