zondag 4 november 2018

Venezolaanse president Maduro vindt nieuwe sancties VS 'crimineel' en 'absurd'

'De sancties brengen schade toe aan privé-bedrijven in het land'


De Venezolaanse president Nicolas Maduro veroordeelde vrijdag 2 november 2018 nieuwe Amerikaanse sancties tegen de natie als 'crimineel' en 'absurd'. De nieuwe sancties beperken de gouduitvoer uit Venezuela. Het beperkt ook de Amerikaanse financiële instellingen van het verstrekken van middelen aan het Zuid-Amerikaanse land. 

Maduro zei tegen overheidsfunctionarissen, dat de sancties privé-bedrijven in het land schade toebrengen. 'Als er iets is dat wordt beschadigd en het slachtoffer wordt van deze gekke en strafrechtelijke sancties van de Amerikaanse regering tegen Venezuela, dan zijn het de eigenaren van de privésector', zei Maduro.



Diosdado Cabello, de president van de Asamblea Nacional Constituyente (ANC), sprak ook zijn veroordeling uit. 'De arrogante houding van de imperialist die gelooft dat zijn sancties de bevolking van Venezuela zullen onderwerpen, verbaast ons niet', zei Cabello.


Cabello heeft echter de verzekering gegeven, dat de Venezolaanse regering bereid is om met de Amerikaanse regering te praten, omdat gesprekken 'de fundamentele instrumenten zijn om beleid te maken'.

De export van goud is een belangrijke bron van geld die het Zuid-Amerikaanse land nodig heeft om medicijnen en voedsel te kopen, zei Cabello, die de Amerikaanse actie 'een genocide tegen Venezuela' noemde.

Trump liet Amerikaanse parlementsleden weten, dat hij een uitvoerend bevel heeft ondertekend om Amerikaanse burgers en entiteiten te ontheffen van betrokkenheid bij de handel in goud uit Venezuela, volgens een brief die donderdag door het Witte Huis is vrijgegeven.

(Suriname Mirror/CGTN/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten