vrijdag 2 november 2018

Stevige, maar anonieme, ongefundeerde kritiek op voorzitter Eugène Merkus van Centraal Hoofd Stembureau

'Voorzitter van het Centraal Hoofd Stembureau is niet geschikt voor de job'


'De voorzitter van het Centraal Hoofd Stembureau (CHS) is niet geschikt voor de job. Ik vind het erg dat het gerespecteerde instituut dat wij hebben helpen opbouwen op deze manier wordt vernietigd', zegt een anonieme 'deskundige' die betrokken is geweest bij de organisatie van verkiezingen vandaag, vrijdag 2 november 2018, in de Ware Tijd. Maar, meer dan dat zegt deze zogenoemde deskundige feitelijk niet.

Door de wijze waarop leiding wordt gegeven wordt het volgens de ingewijde naar de knoppen geholpen. 'Het moet niet lijken op een natrap, maar het instituut is te belangrijk om zo ermee om te gaan.'

De criticus maakt zich boos, dat het stil is rondom zo'n belangrijk instituut, waarvan voor het bestuur de zittingstermijn afloopt. Vóór elke verkiezing wordt een nieuw bestuur aangesteld. Onder andere hebben partijen die in De Nationale Assemblee vertegenwoordigd zijn en personen uit overheidsorganisaties er zitting in.

Eugène Merkus is voor media al geruime tijd onbereikbaar en onvindbaar. Beide mobiele nummers van hem  zijn al maanden buiten werking. Het kantoornummer van het instituut wordt ook nooit beantwoord.

Merkus is in 2015 aangesteld met dertien andere leden. Naast ondervoorzitter M. Manohar en Menso zijn het R. Landburg, D. Landvreugd, L, Mentowikromo, J. Nibte, R. Raghoe, R. Ramkaloep, A. Ramdhani, E. Sandie, R. Vreden en S. Vrieze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten