vrijdag 2 november 2018

Cokelijn naar Suriname opgerold

Surinamer, Guyanees en Colombiaan op Jamaica gearresteerd


Met de arrestatie van een Surinamer, Guyanees en Colombiaan is een grote drugslijn in Zuid-Amerika opgerold. Dat melden de Surinaamse media de Ware Tijd en Starnieuws donderdag 1 november 2018.

De drie mannen worden er door de Amerikaanse DEA (Drug Enforcement Administration) van verdacht grote partijen cocaïne te hebben gesmokkeld naar Suriname, deels bedoeld voor de VS.

De aanhoudingen vorige week waren het resultaat van maandenlange voorbereidingen door de DEA, de Jamaicaanse en de Surinaamse politie. De mannen zijn vorig week donderdag op de luchthaven van Kingston (Jamaica) aangehouden toen zij uit het vliegtuig stapten.

De verdachten zijn de Surinamer Steven Antonius, de Guyanees Shervington Lovell en de Colombiaan Ricardo Ramirez.

De man uit Guyana staat bekend als 'Big Head' en is eigenaar van enkele grote hotels in Guyana. Hij was al lang op de radar van de autoriteiten vanwege zijn miljoenen dollars aan investeringen waarvan de herkomst niet duidelijk was. Hij is ook eerder in verband gebracht met een reeks moorden, maar hij is nooit in staat van beschuldiging gesteld.

Over Ramirez is bekend dat in februari 2017 een boot gelinkt aan hem voor de kust van Suriname onderschept werd, met daarin verborgen ongeveer vier ton cocaïne met een straatwaarde van ongeveer 125 miljoen Amerikaanse dollar. Ook wordt hij in verband gebracht met het gebruik van semi-onderzeeërs voor de kust.

De Surinamer geldt als de vertrouwensman van Ricardo Ramirez en zou de logistieke zaken in Suriname geregeld hebben. De drie mannen zullen worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

(Suriname Mirror/Crimesite.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten