zaterdag 24 november 2018

Rumoer rond kinderarts Faries was aanzet tot schorsing inspecteur-generaal Jan Huurman, Curaçao

'Ik bemoei me niet met aanwijzingen of maatregelen die de inspecteur-generaal neemt'

'Ik spreek hem aan op zijn gedrag'


Dat minister Suzy Camelia-Römer van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) een commissie heeft ingesteld om feitenonderzoek te doen naar alle rumoer rond kinderarts Sonja Faries, was de aanzet tot de schorsing van inspecteur-generaal Jan Huurman.

Dat zegt Camelia-Römer in een toelichting op haar beslissing vorige week vrijdag om Huurman in ieder geval voor een maand te ontheffen van zijn taken, werkzaamheden en wettelijke bevoegdheden als inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Volksgezondheid.

De GMN-minister zegt vandaag, zaterdag 2 november 2018, in het Antilliaans Dagblad, dat zij zich nooit heeft bemoeid en nooit zal bemoeien met aanwijzingen of maatregelen die de inspecteur-generaal neemt. 'Ik spreek hem aan op zijn gedrag.'

Want nadat Huurman bevestigt, dat het dokter Faries is die ‘in goed overleg’ niet langer kinderen met de ziekte diabetes type 1 behandelt in het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos), en zegt dat het om een ernstige aangelegenheid gaat die hem hoofdpijn geeft, ontstaat zo veel commotie in de samenleving, dat de minister dat niet kan negeren.

Camelia-Römer: 'Het maakte enorm veel los. Op Facebook ontstond een beweging, er werd een handtekeningenactie georganiseerd. Ik zat met twintig ouders aan tafel en met drie Statenleden. Ik kon niet stil blijven zitten en niet luisteren.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten