zaterdag 24 november 2018

Ecuadoraanse president Moreno kondigt start aan van reconstructie Eloy Alfaro International Airport

Luchthaven werd beschadigd door een aardbeving met een kracht van 7,8 in 2016

Reconstructie gefinancierd met krediet van 21 miljoen Amerikaanse dollar van Export-Import Bank of China


De Ecuadoraanse president Lenin Moreno heeft vrijdag 23november 2018 de start aangekondigd van de reconstructie van de Eloy Alfaro International Airport in de noordelijke stad Manta, die werd beschadigd door een aardbeving met een kracht van 7,8 in 2016. 

Het werk wordt gefinancierd met een krediet van 21 miljoen Amerikaanse dollars van de Export-Import Bank of China en een lokale bijdrage van 4,5 miljoen dollar. '... We starten een project dat al lang op ons wacht', zei de president tijdens een ceremonie op het vliegveld in de provincie Manabi.



De reconstructie zal naar verwachting in anderhalf jaar voltooid zijn en zal de lokale bevolking en de lokale economie ten goede komen, zei Moreno.

De minister van Verkeer en Waterstaat Aurelio Hidalgo zei, dat de luchthaven zal worden herbouwd door een consortium van twee Chinese bedrijven. Als het klaar is, heeft het twee startbanen waarop een Boeing 747-400 kan landen, voegde de minister eraan toe.

De aardbeving op 16 april 2016 verwoestte de luchthavenfaciliteiten, inclusief de verkeerstoren. Sindsdien zijn er noodreparaties uitgevoerd en is er een tijdelijke terminal aangelegd, zodat de luchthavenactiviteiten konden worden voortgezet.


Manta is een van de belangrijkste steden voor zowel toerisme als bedrijven aan de Pacifische kust van Ecuador.

(Suriname Mirror/La Republica/Xinhua/El Tiempo/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten