zaterdag 24 november 2018

Bomaanslag doodt twee Colombiaanse soldaten aan grens met Venezuela

Soldaten waren op patrouille bij een oliepijpleiding van staatsbedrijf Ecopetrol


Twee Colombiaanse soldaten zijn vrijdag 23 november 2018 gedood en nog eens twee gewond geraakt vrijdag langs de grens van het land met Venezuela in een bomaanslag, door het leger toegescgreven aan rebellen van het Nationale Bevrijdingsleger, ELN (Ejército de Liberación Nacional). 

De soldaten waren op patrouille bij een pijpleiding vlakbij het grensplaatsje El Tarra toen een explosief tot ontploffing werd gebracht.

De pijpleiding is dit jaar 82 keer aangevallen en veroorzaakte ernstige milieuschade, aldus de exploitant, de door de staat gerunde oliegigant Ecopetrol.

'Het is duidelijk bewijs van hoe het ELN stelselmatig de principes van het internationale recht overtreedt met zijn willekeurige methoden van illegale oorlogsvoering', zei het leger in een verklaring.

Met bijna 1.500 strijders heeft de ELN de laatste actieve rebellen in Colombia, na de ontwapening en transformatie van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC, Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) in 2017, na een halve eeuw oorlog in 's werelds grootste cocaïneproducent.

(Suriname Mirror/AFP/La Opinion/El Heraldo/RCN Radio)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten