zondag 18 november 2018

Waarderingsscore van Peruaanse president Martín Vizcarra blijft stijgen

Volgens laatste peiling bedraagt waarderingsscore van Vizcarra nu 65 procent

'Burgers hebben het gevoel dat hij authentiek is in zijn werk en in zijn uitspraken'


De waarderingsscore van de Peruaanse president Martín Vizcarra blijft stijgen. Volgens de laatste Ipsos-enquête bedraagt de score van Vizcarra nu 65 procent. Dat is een stijging van vier punten ten opzichte van vorige maand, vanwege het feit dat Vizcarra zijn perceptie in de ogen van het publiek heeft omgedraaid wat betreft zijn harde houding tegen corruptie. 


De constante stroom artikelen over onderzoeken en aanklachten tegen corrupte magistraten en de arrestatie van Keiko Fujimori, de leidster van Fuerza Popular, hebben alleen maar bijgedragen aan de populariteit van Vizcarra.


Het is in de centrale regio van Peru, waar Vizcarra het grootste deel van zijn populariteit aan te danken heeft, omdat hij daar een goedkeuringspercentage van 84 procent heeft. Dit is de eerste keer in de recente geschiedenis, dat een president dit niveau van populariteit zo lang in zijn ambtstermijn heeft gehandhaafd.


Volgens El Comercio zag de achtste maand van het presidentschap van degenen die Vizcarra waren voorgegaan grote teleurstellingen, omdat alleen de 53 procent van Ollanta Humala in de buurt komt van Vizcarra.

Een aankomend referendum, waarin mensen zullen kunnen stemmen over mogelijke hervormingen om politieke corruptie te bestrijden, is een andere reden waarom Vizcarra de afgelopen maanden aan populariteit heeft gewonnen.

'De president heeft de verontwaardiging van de mensen over corruptie in de politieke klasse geïdentificeerd en hij heeft een vorm gevonden om die verontwaardiging te kanaliseren: het referendum', zei Ipsos-president Alfredo Torres tegen El Comercio. 'Burgers hebben het gevoel dat hij authentiek is in zijn werk en in zijn uitspraken.' 


(Suriname Mirror/Peru Reports/El Comercio/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten