woensdag 3 oktober 2018

Weer agenten Korps Politie Suriname in opspraak

Agenten in de problemen na beschuldigingen op internet


Volgens de Ware Tijd van vandaag, woensdag 3 oktober 2018, zijn het ‘zware tijden’ voor politieagenten. Nog geen week nadat twee hoofdinspecteurs van politie in verzekering zijn gesteld voor frauduleuze handelingen, komen twee andere agenten - gestationeerd op een controlepost aan de Derde Rijweg - in een kwaad daglicht. 

Een grondig onderzoek in de zaak, waarin politiemannen J.A. en S.S. worden beschuldigd van mishandeling en fraude, is van enorm belang. Dat zegt het hoofd van de afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname, Humphrey Naarden.

Een man die aangifte deed tegen de twee agenten zou bij hun collega's verklaard hebben, dat de twee agenten geld van een vrouw, voor wie hij een taxirit reed, in beslag hebben genomen. Ook zouden  daarna drugs in het voertuig geplaatst zijn om te doen voorkomen, dat de vrouw die bij zich had en deze in beslag zijn genomen. De man verklaarde ook, dat de agenten hem mishandeld hebben bij de controlepost op de Oost-Westverbinding waar hij samen met de vrouw staande gehouden is.

A. en S. kwamen in het weekend in opspraak op social media. Foto's van de twee politieagenten werden duizenden keren gedeeld op Facebook. Met de foto's werd informatie doorgestuurd dat de twee zich schuldig hebben gemaakt aan vrijheidsbeneming, valse bezwaring en het maken van een vals proces-verbaal.

Naarden zegt, dat hij geen uitspraken wil doen alvorens het onderzoek is afgerond. 'Als de benadeelde zegt dat agenten zaken verkeerd hebben aangepakt, moet het onderzocht worden. Ik kan als collega niet zomaar hierop ingaan. Het ligt gevoelig als agenten beschuldigd worden. Wij wachten het onderzoek af.'

Hij zegt, dat de twee politiemannen ook een aanklacht kunnen doen wegens valse beschuldiging en belediging. 'Er moet onderzocht worden of de beschuldigingen waar zijn. Men moet niet denken dat men alles kan zeggen en beschuldigingen kan uiten naar agenten en de zaak daarna afgedaan is. Agenten hebben evenveel rechten als burgers. Ik wil dat de waarheid uit de bus komt. Wij kunnen geen zaken vooraf stellen zonder te weten wat de waarheid is.'

Of de vrouw is aangehouden, is niet duidelijk. De zaak wordt afgehandeld door de afdeling Onderzoek Politionele Zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten