woensdag 3 oktober 2018

Jogi (VHP): 'Bouterse moet juiste prioriteiten stellen en minder hooi op zijn vork nemen'

'Bouterse doet van alles een beetje waardoor de samenleving er niet beter van wordt'


'President Desi Bouterse zou veel meer met zijn regering kunnen presteren als hij zijn invloed zou aanwenden om de juiste prioriteiten te stellen en aan te pakken. Ook zou hij minder hooi op zijn vork moeten nemen', aldus VHP-Assembleelid Mahinder Jogi vandaag, woensdag 3 oktober 2018, in de Ware Tijd. 

Volgens hem wil Bouterse 'te veel van alles tegelijk doen. Hierdoor doet hij van alles een beetje waardoor de samenleving er niet beter van wordt'. Volgens Jogi is de president in de Jaarrede afgelopen maandag in herhaling getreden en heeft hij opnieuw veel zaken beloofd aan de samenleving.

Hij zou uit de talrijke zaken die hij wil realiseren een kleine selectie moeten maken, die aanpakken en goed realiseren zodat de samenleving daar de tastbare resultaten van ziet. Gezondheidszorg, onderwijs, infrastructuur, landbouw en veiligheid staan hoog op het verlanglijstje van het VHP-Assembleelid. 

'Al is het een klein deel, zal dat de garantie geven dat deze dingen worden uitgevoerd. Dan kan hij verder kijken wat nog gedaan moet worden. Maar, als je alles tegelijk wilt doen ga je van alles een beetje doen. Dan ga je niks volbrengen en voltooien en heeft de samenleving er ook niets aan.'

Volgens hem weet Bouterse de problemen wel te benoemen, maar de aanpak laat te wensen over. 'Groter zou hij zijn wanneer hij dat aanpakt, want hij maakt mensen blij voor een kort moment, maar de uitvoering blijft uit bij nijpende zaken.'

Jogi is het eens met de uitspraak van de president dat 'We can do the job', maar Bouterse heeft de afgelopen acht jaar bewezen dat hij en zijn regering de job niet aankunnen. Vanaf 2010 heeft hij laten zien, 'dat die job niet geklaard wordt op een wijze die heeft geleid tot heil van de samenleving, tot verbetering van het welvaartsniveau. Met samenwerking zal Suriname ver komen', meent Jogi, 'maar de regering heeft heel veel kansen verspeeld, financiële middelen verbrast en veel zaken verprutst'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten