maandag 15 oktober 2018

Twee doden bij gewelddadige gevangenisuitbraak op Venezolaans eiland Isla Margarita

(Bron foto: Twitter)
Zeker veertig gevangenen zijn ontsnapt 

Gevangenen wisten bewakers die rondliepen met voedsel te overmeesteren en ze te dwingen celdeuren te openen


Zeker veertig gevangenen zijn gisteren, zondag 14 oktober 2018, ontsnapt uit een gevangenis op het Venezolaanse vakantie-eiland Isla Margarita. Twee gevangenen zijn daarbij om het leven gekomen volgens lokale media. In de volle gevangenis in de stad Porlamar zaten in totaal 133 veroordeelden vast. 

Gevangenen wisten bewakers die rondliepen met voedsel te overmeesteren en ze te dwingen de celdeuren te openen. Twee gevangenen zijn in een vuurgevecht door medegedetineerden doodgeschoten.


Isla Margarita is een belangrijk knooppunt voor de drugssmokkel naar de Cariben en de Verenigde Staten. Een paar maanden geleden deed zich in dezelfde gevangenis, die onder Venezolaanse militaire controle staat, ook al een grote ontsnapping voor. Toen kropen 58 gevangenen door een gat in de muur van 60 bij 40 centimeter.

De veiligheidsdirecteur van de Venezolaanse deelstaat Nueva Esparta, waarvan het eiland Margarita deel uitmaakt, zei na de vorige ontsnapping tegen lokale media dat de gevangenis kampt met structurele overbevolking. ‘Dan krijg je dit soort dingen. Sommige gevangenen lijden bovendien aan schurft en ondervoeding.’ 


In de jaren negentig was Isla Margarita met zijn witte stranden een zeer populair vakantie-eiland, waar je kon duiken tegen relatief lage prijzen. Tien jaar geleden is het eiland in korte tijd door de economische crisis in Venezuela afgegleden tot een verpauperd en gevaarlijk gebied met een negatief reisadvies.


(Suriname Mirror/Volkskrant/Twitter/El Universal/El Nacional)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten