maandag 15 oktober 2018

Stille loop ter nagedachtenis aan Monaliza Mijnard

Ex-partner Mijnard vermoordt de vrouw en steekt haar vervolgens in brand....



Uit protest tegen de gruwelijke moord op Monaliza Mijnard en tegen geweld tegen vrouwen en kinderen wordt vanavond, maandag 15 oktober 2018, een stille loop gehouden. De Ware Tijd schrijft, dat verschillende verontruste burgers op onder andere Facebook opgeroepen hadden tot actie. 

Enkele personen namen het initiatief om zondagavond een stille mars te houden rondom het Onafhankelijkheidsplein. Omdat het kort dag was adviseerde districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost de initiatiefnemers de actie te verschuiven naar vandaag.

Vertegenwoordigers van verschillende groepen die gaan deelnemen aan de loop worden vanmorgen voor een gesprek ontvangen door de districtscommissaris.

Intussen treffen ook bewoners van Geyersvlijt, waar het slachtoffer heeft gewoond, voorbereidingen om woensdag in de buurt een rouwmars te houden. Er zou reeds toestemming van de familie van de overledene zijn gevraagd.  

'Mona is altijd een gezellige jonge vrouw geweest, rijdend op haar brom door de straten van Vlijt', zeggen de organisatoren van deze loop.

Mijnard werd 9 oktober als vermist opgegeven door familieleden en vrijdag werden haar stoffelijke resten gevonden op aanwijzing van de verdachte die een dag eerder door de politie was aangehouden. R. G., ex-partner van het slachtoffer, heeft bekend Mijnard te hebben vermoord. Haar lichaam heeft hij daarna in brand gestoken.

De stoffelijke resten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie voor onderzoek in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de recherche van Paramaribo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten