maandag 15 oktober 2018

Elf particuliere bustrajecten moeten woongebieden waar geen openbaar vervoer is gaan ontsluiten

'We zullen na een maand het project evalueren'


Voor de ontsluiting van woongebieden waar geen openbaar vervoer is, voert het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie ingaande 1 november elf particuliere bustrajecten in. Ook komen er nieuwe routes naar middelbare scholen aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat en de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) aan de Leysweg, aldus de Ware Tijd vandaag, maandag 15 oktober 2018.

Door klachten van mensen, dat er geen bus komt in hun buurt, is de behoefte aan openbaar vervoer gebleken, zegt Joyce Blokland, directrice Transport op het ministerie. Het gaat onder meer om de routes Lelydorp-AdeKUS, Paramaribo-Houttuinweg-Tout Lui Faut, Paramaribo-Livorno, Paramaribo-Hanna's Lust en Geyersvlijt-AdeKUS.

Blokland schat dat er ongeveer vijftien busvergunningen zijn verstrekt voor de elf trajecten. 'We zullen na een maand het project evalueren en als er behoefte is aan meer bussen, zullen we daarop inspelen. Maar. bij de evaluatie kan ook blijken dat er te veel zijn.'

Er zijn landelijk vijftienhonderd particuliere bussen.

John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie, is tegenstander van nieuwe busvergunningen. 'Er zijn veel bussen op sommige trajecten. De overheid kon er enkele plaatsen op de nieuwe routes.' Hij hoopt dat trajecten lucratief zullen blijken, zodat de bushouders niet gedemotiveerd raken.

Het is de bedoeling om meer trajecten in te voeren, omdat burgers van woonprojecten dat hebben gevraagd. Blokland weet nog niet precies om hoeveel routes het gaat. 'We gaan eerst op onderzoek uit.' Het zit ook in de pijplijn om zestig mensen in dienst te nemen als controleur. 'Op elke nieuwe route moeten we zeker acht controleurs plaatsen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten