woensdag 31 oktober 2018

Toerisme op Curaçao ziet groei ten opzichte van vorig jaar

(Bron foto: eigen foto Suriname Mirror)
Circa 70-74 procent van gestelde doelen gehaald 

Negatieve ‘Venezuela-effect’ lijkt grotendeels uitgewerkt


Het Curaçaose toerisme vertoont op haast alle fronten plussen en groei ten opzichte van vorig jaar. Het negatieve ‘Venezuela-effect’ lijkt grotendeels uitgewerkt, hoewel er nog altijd minder Venezolaanse toeristen komen. Al met al had het toerisme in de eerste negen maanden van 2018 een positieve reële invloed op de Curaçaose economie van 1,1 procent en van 0,4 procent op de werkgelegenheid. Met nog drie maanden te gaan, waarvan oktober voorbij is, zit het eiland op circa 70 tot 74 procent van de gestelde targets. 

Zo blijkt uit de gisteren gepresenteerde resultaten over de eerste drie kwartalen, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 31 oktober 2018. In die periode heeft Curaçao 309.000 verblijfstoeristen verwelkomd - een toename met 6 procent - die samen goed waren voor ruim 2,7 miljoen overnachtingen. Een stijging met 4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Aldus toeristenbureau CTB.

De top 6 van landen waar deze toeristen vandaan komen vormen samen driekwart van alle bezoekers. Nederland steekt daar met een ‘marktaandeel’ van 42 procent met kop en schouders bovenuit, gevolgd door de Verenigde Staten met 17 procent, Canada en Colombia met ieder 5 procent, 4 procent uit Duitsland en 3 procent Brazilië. Venezuela, eerder de tweede voornaamste toeristenleverancier, komt in dit rijtje niet meer voor.

Het toerisme vanuit Nederland blijft in de lift met +10 procent vergeleken met de eerste negen maanden van 2017. Ook de VS vertoont een stijging met 19 procent. Idem Canada met +5 procent. En Colombia zit zelfs op een toename met 26 procent. Venezuela, al tijden zwaar in de min, ging nog verder onderuit met -58 procent gedurende de eerste drie kwartalen van 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten