woensdag 31 oktober 2018

Breeveld (DOE): 'Beloven en niets doen is structureel bij regering'

'Gepensioneerden uit overheidsdienst moeten te lang wachten op beloofde pensioenaanpassing'


Dat de gepensioneerden uit overheidsdienst zo lang moeten wachten op de beloofde pensioenaanpassing vindt het DOE-Assembleelid Carl Breeveld heel erg. Breeveld typeert het niet nakomen van afspraken met de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) als onbehoorlijk bestuur. Ondanks beloften van de overheid met de BBGO en zoals vastgelegd in een staatsbesluit, is het de regering nu al maandenlang nog niet gelukt om de verhoging van de uitkering aan de gepensioneerden uit te betalen. 

Volgens de voorzitster van BBGO, Renate Wouden, heeft de regering ook niet gecommuniceerd met de bond.

'Het is op zijn zachtst gezegd ongepast dat gepensioneerden, dus 60-plussers, al zo lang achter de regering moeten aanzitten, terwijl er afspraken gemaakt zijn', aldus Breeveld, die het probleem van de groep wel begrijpt, in het Dagblad Suriname van woensdag 31 oktober 2018.

Hij zegt, dat de regering zo gauw als mogelijk de nodige middelen moet genereren om hun schulden te betalen en ook om de andere financiële verplichtingen na te komen. Dit kan volgens Breeveld door het verhogen van de productie en de verhoging van inkomsten.

'Maar, ook allerhande onnodige uitgaven moeten worden teruggebracht naar een aanvaardbaar niveau. Zo bijvoorbeeld het steeds reizen van functionarissen en de daggeldvergoedingen. Bovendien moeten de gelden steeds op een adequate manier bij de juiste instantie worden verantwoord. En daar ontbreekt het heel vaak aan.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten