woensdag 31 oktober 2018

DSB wil met uitgifte ruim 27.5 miljoen nieuwe aandelen eigen vermogen vergroten

Bank hoopt met deze emissie Srd 221 miljoen aan nieuw kapitaal binnen te halen


DSB-bank geeft iets meer dan 27.5 miljoen nieuwe aandelen uit om het eigen vermogen van de bank te vergroten en daarmee de solvabiliteit te versterken. De financiële instelling wil met deze emissie Srd 221 miljoen aan nieuw kapitaal binnenhalen. 'Het succes van de emissie is voor een groot deel reeds gegarandeerd door de garantie van grootaandeelhouder Assuria voor deelname tot een bedrag van Srd 170 miljoen', zei directrice Hanna Lieuw Hie-Gonesh tijdens een persbriefing, aldus vandaag, woensdag 31 oktober 2018, de Ware Tijd.

Belangstellenden hebben de gelegenheid van 1 tot en met 20 november in te schrijven. Bijgestaan door de directieleden Peter Ng A Tham en René van Rooij legde ze uit, dat indien 'niemand belangstelling zou hebben, dat we in ieder geval 170 miljoen kunnen toevoegen aan ons eigen vermogen'.



De financiële projecties die zijn gemaakt geven vertrouwen, dat DSB een solide en gezonde toekomst tegemoet gaat. Dit is volgens Lieuw Hie mede gebaseerd op het nieuwe beleid dat is doorgevoerd door de bank. In dat beleid is de beheersing van de kredietportefeuille veel beter gegarandeerd dan voorheen.

In het afgelopen jaar zijn door de bank maatregelen genomen op het punt van risicobeheersing. 'Van belang is te benadrukken dat het uitbreiden van het aandelenkapitaal zeker niet betekent, dat DSB in de problemen is. Integendeel. De bank is voldoende liquide om aan alle verplichtingen te kunnen voldoen', aldus Lieuw Hie.

Met een emissieprijs van Srd 8 per aandeel is hier sprake van een 'aantrekkelijke belegging'.

Er is inmiddels contact geweest verschillende oude aandeelhouders en potentiële beleggers over deze aandelenuitgifte. Volgens de DSB-top zijn de reacties tot nu toe positief. De aandelenemissie die al gepland was vormt nu onderdeel van het herstelplan om de bank weer op stevigere benen te laten staan.

DSB-bank kreeg in 2016 een zware klap toen het boekjaar met een groot verlies werd afgesloten. Commercieel-directeur Ng A Tham, stelt dat de slechte kredietportefeuille de belangrijkste oorzaak van het zware verlies, intussen inzichtelijk zijn gemaakt en worden opgeschoond. Daartoe worden verschillende maatregelen getroffen waaronder herschikking van slechte kredieten en uitwinning door het veilen van bezittingen van wanbetalers. Daarnaast worden maatregelen doorgevoerd ter verbetering van de vermogensstructuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten