woensdag 31 oktober 2018

Agent Forensische Opsporing getuigt in terreur-broers rechtszaak: 'Niet genoeg bewijs dat broers aanslagen in Suriname wilden plegen'

Broers ook verdacht van het ronselen van strijders voor de Islamitische Staat


Bij de voortgang woensdag 31 oktober 2018 van de rechtszaak tegen de terreurverdachten Naser I. en Raoul A. heeft het lid van het team van de Forensische Opsporing van het Korps Politie Suriname, Zamier Phierkhan, die als getuige verscheen, verklaard dat er niet genoeg bewijs is dat de broers van plan waren om aanslagen in Suriname te plegen. Dat schrijft de Ware Tijd.

De mannen staan terecht voor het ronselen van strijders voor de Islamitische Staat (IS) en het doen van voorbereidingshandelingen om terroristische aanslagen te plegen in Suriname.

De agent moest van de rechter voor de laatste keer verschijnen als getuige. Hij is al een paar keren gehoord. De rechter vindt het niet nodig om meer getuigen te horen. De fase van getuigenverhoor in de zaak is met dit verhoor afgesloten.

De zaak wordt op 28 november verder behandeld. Advocaat Murwin Dubois heeft gisteren gedurende de hele voortgang van de strafzaak vragen gesteld aan de getuige aan de hand van vijf lijvige dossiers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten