vrijdag 26 oktober 2018

Handgranaat gevonden in nabijheid Surinaams restaurant op Bijlmerplein in Amsterdam-Zuidoost

(Bron screenshot: AT5)
Derde incident met een explosief in twee dagen tijd in Amsterdam


Op het Bijlmerplein in Amsterdam Zuidoost is gistermorgen, donderdag 25 oktober 2018, een handgranaat gevonden in de nabijheid van een Surinaams restaurant. Het is het derde incident met een explosief in twee dagen tijd in de stad. 

Woensdag werd een explosief gevonden bij een bedrijfspand in Zuidoost en een handgranaat voor de deur van een hotel in Oud-Zuid, meldt AT5.

De schrik zit er goed in bij de eigenaar van het Surinaamse restaurant waar de handgranaat werd gevonden. 'Ik ben erg geschrokken. We zitten nog niet lang hier, minder dan een jaar. Dit had ik niet verwacht. Ik heb met niemand ruzie en doe gewoon mijn werk. Dus ik heb geen idee waarom ze dit voor onze deur hebben geplaatst.'

Politiemensen troffen rond vier uur 's ochtends, na een melding van knallen, een handgranaat aan in het voetgangersgebied van het Bijlmerplein.


Ondanks een onderzoek naar kogelgaten of hulzen werden die niet aangetroffen. In verband met de veiligheid werd de omgeving ruim afgezet.

Rechercheurs van District Oost doen onderzoek en zullen ook camerabeelden van het gebied nader bestuderen. Voor zover de politie nu weet, zat de handgranaat niet aan een pand vast. Een fotograaf ter plekke zegt dat hij zo’n twee meter van een Surinaams restaurant lag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten