vrijdag 26 oktober 2018

Districtscommissaris Kenya Pansa ontkent beschuldiging van corruptie

'Mijn naam wordt zomaar door het slijk gehaald en ik weet niet waarom men dat heeft gedaan'


'Ik heb mij ingezet voor mijn district om de duurzame ontwikkeling te verhogen en mijn naam wordt zomaar door het slijk gehaald. De achterliggende gedachte om me te beschuldigen van corrupte handelingen is zeer negatief en ik weet niet waarom men dat heeft gedaan.' Dat zegt de scheidende districtscommissaris Kenya Pansa van Brokopondo vandaag, vrijdag 26 oktober 2018, in de Ware Tijd, in reactie op de beschuldiging van corruptie. 

De Ware Tijd berichtte woensdag, dat die vermoedelijke handelingen Pansa de post van districtscommissaris van Brokopondo zouden hebben gekost. Ze zou begin 2017 toestemming hebben gegeven om aan goudwinning te doen nabij een school in Brokopondo Centrum en zou hiervoor geld hebben ontvangen.

'Ik heb er juist voor gezorgd, dat goudzoekers zijn ontruimd door het Regio Bijstandsteam (RBT)', stelt Pansa. Zij herinnert zich dat kort nadat ze het beheer over het district had overgenomen op 9 december 2016, ze geconfronteerd werd met de illegale goudwinning dicht bij de school. Ze heeft toen de Geologische Mijnbouwkundige Dienst (GMD) en de Commissie Ordening Goudsector (COG) erbij gehaald. De goudzoekers zijn terstond gevraagd de activiteiten te stoppen, maar kwamen volgens de dc in opstand. 'Door het RBT hebben we ze verwijderd. Het ging om 80 tot 150 mannen.'

De goudzoekers zijn toen erop gewezen, dat ze gerechtelijk vervolgd kunnen worden wegens de strafbare feiten die ze gepleegd hadden. Er was schade toegebracht aan het milieu en onder meer waren waterwegen door de goudactiviteiten dichtgeslibd. Dat zorgde volgens Pansa ervoor dat het terrein van de school bij regen onder water raakte.

'De mannen hebben de waterwegen opengemaakt en een deel van het terrein waar ze hadden gewerkt hebben ze geëgaliseerd. Daarna zijn ze voorgoed vertrokken. Dat is het verhaal en ik heb ook nimmer corruptief gehandeld in andere gevallen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten