vrijdag 26 oktober 2018

Alle schoolbesturen op Curaçao kunnen amper financieel rondkomen

Antilliaans Dagblad trekt Soab-rapport uit juli 2011 uit een lade....


Alle schoolbesturen op Curaçao worstelen al jaren om aan hun financiële verplichtingen te voldoen. Voor de betaling van de elektriciteitsrekening moet dan soms het potje dat bestemd is voor leermiddelen worden aangesproken. Dat blijkt uit een rapport van de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) dat in juli 2011 werd afgerond, zo schrijft vandaag, vrijdag 26 oktober 2018, het Antilliaans Dagblad.

Toen gaven de schoolbesturen - Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO), Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS), Dienst Openbare Scholen (DOS) - in interviews met Soab al aan dat de bekostiging tekortschiet. Zeker voor wat betreft de uitgaven aan elektra. Want het tarief dat in het V&V-stelsel door de overheid wordt gehanteerd, valt in 2011 al 6 cent per KwH lager uit dan Aqualectra in rekening brengt.

Ook de kosten voor public relations, advocaten, werving van personeel, administratieve medewerkers en schoonmaak zijn meer dan het budget toelaat.

Dat de schoolbesturen er ‘toch redelijk in slagen om aan hun financiële verplichtingen te voldoen’ is te danken aan het innen van ouderlijke bijdragen en ‘het inzetten van middelen die bestemd zijn voor regulier onderhoud en leermiddelen op overige materiële kosten zoals elektra en bestuur, beheer en administratie’, aldus Soab in 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten