zondag 16 september 2018

Gezonken Colombiaanse cocaïne duikboot in Coppenamerivier wordt maandag geborgen

Bij verder van oever trekken met graafmachine raakte kabel los, waardoor de boot rivier in gleed


De Colombiaanse cocaïne duikboot die gisteren is gezonken in de Coppenamerivier bij het verder trekken op het droge, zal morgen uit het water worden gehaald. 

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt vanmiddag, zondag 16 september 2018, op Starnieuws namens de regiocommandant van Saramacca, dat een ondernemer bezig was de semi-duikboot verder van de oever te trekken met een graafmachine, toen het mis is gegaan. Een van de kabels waarmee de duikboot was bevestigd, is losgeraakt. Hierdoor is de boot de rivier in gegleden. Ongeveer 20 meter verder in de rivier is de duikboot gezonken.

De ondernemer heeft markeringen aangebracht met jerrycans. Die blijven drijven op het water.

'De bedoeling is om de boot maandag weer op het droge te krijgen. Het is niet zo, dat er sprake is van opzettelijk willen proberen de boot in de diepte te laten verdwijnen. Het is een belangrijk bewijsmateriaal in deze case', benadrukt Naarden.

Update, dinsdag 18 september:
De duikboot was zaterdag 8 september betrokken bij een aanvaring op de Coppenamerivier, waardoor deze schade opliep. Een duwboot, die drie pontons met boomstammen voor zich duwde, kwam tegen de stalen pilaar van de Coppenamebrug en vervolgens tegen de duikboot aan, zo bericht het Dagblad Suriname. 

Als gevolg van de aanvaring heeft zowel de brug als de duikboot schade opgelopen. Er was water in de duikboot terechtgekomen, waardoor men besloot om deze aan land te brengen. Tijdens die actie is de duikboot te water geraakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten