zondag 16 september 2018

Colombiaanse cocaïne-duikboot op onverklaarbare wijze gezonken....

Boot was dag eerder uit Coppenamerivier getrokken door graafmachine bij marinebasis Boskamp

 
Starnieuws bericht vandaag, zondag 16 september 2018, dat de Colombiaanse cocaïne-duikboot die in februari in beslag genomen was in Saramacca, zaterdag is gezonken in de Coppenamerivier. De boot was vrijdag uit de Coppenamerivier getrokken door een graafmachine bij de marinebasis te Boskamp, maar de volgende dag te water geraakt..... Het aan land brengen van de duikboot vond plaats onder supervisie van het Nationaal Leger en een ondernemer. 

Zeven Colombianen en een Cubaan zijn bij de vondst van de duikboot in Saramacca  gearresteerd.

De informatie over de mogelijke aanwezigheid van een semi-submersible vessel binnen het Surinaamse grondgebied was afkomstig van
'internationale partners'.

De duikboot is belangrijk voor de verdere bewijsvoering in deze geruchtmakende zaak. De buitenlanders die ingesloten zijn waren vermoedelijk vanuit Guyana illegaal in Suriname gekomen.

Waterkant.net schrijft vandaag, dat een en ander vrijdag en gisteren gebeurde onder het toeziend oog van manschappen van het Nationaal Leger. De politie was er, opmerkelijk genoeg, niet bij.
Opmerkelijk, omdat de politie vanaf de inbeslagname in februari dit jaar, het strafrechtelijk onderzoek leidde. De duikboot is ook door de politie in beslag genomen.

Na maandenlang in Saramacca bewaakt te zijn door politieagenten, moest het vaartuig naar Paramaribo worden overgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten