zondag 16 september 2018

Districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost gaat paal en perk stellen aan tippelen van sekswerkers

(Bron foto: archief Dagblad Suriname)
Paramaribo krijgt een eerste geregistreerde officiële tippelzone, mogelijk bij Nieuwe Haven

Toenemende probleem van massagesalons die seks aan de man brengen zal ook worden aangepakt


Er komt ordening van sekswerkers langs de straten, het zogeheten tippelen. Dit zegt districtscommissaris (dc) Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost, aldus zaterdag 15 september 2018 nieuwswebsite Starnieuws.

Sinds jaar en dag kunnen opeenvolgende beleidsmakers geen antwoord vinden in het steeds toenemende aanbod van sekswerkers langs de straten van Paramaribo. Binnen niet al te lang tijd zal dit tot het verleden behoren. Sinds enige tijd is een commissie in het leven geroepen om ordening te brengen. Er zijn verschillende gesprekken gevoerd met groepen die direct en indirect te maken hebben met de sekswerkers.

De maatregelen voor ordening zijn ook in samenwerking met de districtsraad van Paramaribo genomen.

Met de ministeries van Regionale Ontwikkeling, Financiën, Openbare Werken, Transport & Communicatie en Volksgezondheid worden ook finale gesprekken gevoerd, zegt Nerkust.

Voor de overheid kan tippelen volgens hem ook dienen als bron van inkomen. Bij wet is tippelen strafbaar gesteld, echter wordt er hiertegen niet afdoende opgetreden. De dc zegt dat een geschikte locatie is gevonden voor een geregistreerde officiële nieuwe tippelzone. Dit komt mogelijk bij de Nieuwe Haven, waarbij aan de zijde tegenover de politiepost wordt ingereden, de sekswerker wordt opgehaald en aan de noordzijde wordt uitgereden. Bij het afzetten geldt dezelfde procedure. Er wordt nu gekeken naar de randvoorwaarden. Zo zullen er camera's worden aangebracht en zal deze tippelzone alleen tussen zeven uur 's avonds en zes uur 's ochtends opengesteld worden. Verder zal worden gezorgd voor extra verlichting. Ook zullen er zones zijn aan de hand van de type sekswerkers en mogelijk ook naar nationaliteit.

De afrondende gesprekken vinden plaats alsook de registratie van de sekswerkers, zegt de districtscommissaris. Het probleem is echter aan de Ladesma- en Timmermanstraat, zegt Nerkust. Daar zijn de buurtbewoners eigenaren van panden waar betaald seks plaatsvindt.

'Hier is het moeilijker op te treden, maar er zal een poging gewaagd worden om de sekswerkers daar ook van de straat te krijgen. Het toenemende probleem van massagesalons die seks aan de man brengen, zal ook worden aangepakt.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten