donderdag 2 augustus 2018

Weer te late uitbetaling salarissen aan personeel twee afdelingen AdeKUS

Werknemers barricaderen een uur lang de toegang tot het universiteitscomplex


Een groep werknemers bij de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft gistermorgen de toegang tot het universiteitscomplex gebarricadeerd van acht tot negen uur. Twee groepen medewerkers - van het Medisch Wetenschappelijk Instituut en Centre for Agricultural Research in Suriname - hadden tot gisteren hun salarissen nog niet ontvangen, aldus het Dagblad Suriname vandaag, donderdag 2 augustus 2018.

De wetenschappers, die geen deel zijn van deze actie, hebben sinds maandag hun loonstroken  ontvangen. Het gaat om technisch en administratief personeel.

Een deel van het personeel heeft het salaris ontvangen. Dat deel heeft zich echter solidair verklaard met de collega’s, die tot op de eerste dag van augustus nog geen geld in handen hadden om aan hun verplichtingen te kunnen voldoen.

Het verlaat uitbetalen van de salarissen plus vakantiegelden werd, zoals bij voorgaande verlate betalingen, door het universiteitsbestuur op 27 juli al schriftelijk kenbaar gemaakt. De verlate uitbetaling zou te maken hebben met een vertraging in de verwerking van de aanvraag voor de kwartaalsubsidie door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Vandaag staat de groep wederom voor de ingang van het complex. Zij verlieten gisteren de werkplek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten