donderdag 2 augustus 2018

Onkunde leidt tot uit elkaar vallen plantenbak Monument van de Revolutie aan Waterkant

(Bron foto's: Dagblad Suriname)
Bak kapot gedrukt door de wortels van palmbomen die erin zijn geplaatst

Schoolvoorbeeld van de onkunde waarmee overheid, architecten, ingenieurs en andere bouwers te werk gaan


Het Dagblad Suriname bericht vandaag, donderdag 2 augustus 2018, dat de plantenbak van het Monument van de Revolutie aan de Waterkant, schuin tegenover de Plattebrug, al ruim een week uit elkaar ligt. Het puin ligt er nog steeds. De bak is niet kapot gemaakt door vandalen, junkies of andere onverantwoordelijke burgers van het land. Nee, het is kapot gedrukt door de wortels van de palmbomen die erin zijn geplaatst. Het zal niet lang meer duren voordat de hele bak uit elkaar valt. 

Dit is een schoolvoorbeeld van de onkunde waarmee de overheid, architecten, ingenieurs en andere bouwers in het land te werk gaan.

In de plantenbak, van bouwstenen gemaakt, zonder enige bewapening, zijn palmbomen geplant. Dat is, gezien de wortelontwikkeling, vragen om problemen.

Bovendien is het zo, dat de stenen bak de hitte van de zon opslaat en zo de wortels verschroeit waardoor de boom in zijn groei belemmert en ziek gemaakt wordt.

‘Er wordt onvoldoende nagedacht en gelet op details bij het neerzetten van werken. Er wordt gewerkt als een kip zonder kop. Er wordt snel, haastig, vluchtig te werk gegaan. Alles wordt zo goedkoop mogelijk manier afgejakkerd met veel teki nyan’, luidt het commentaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten