donderdag 2 augustus 2018

'Regering draait al sinds 2014 mee met het scenario van multinational Alcoa'

Gajadien (VHP): 'De regering heeft het belang van het land verkwanseld'

- 'Het volk moet nu stappen ondernemen om Alcoa op haar verantwoordelijkheden te wijzen'
- 'De regering richt zich slechts op politiek populistische overname van de waterkrachtcentrale net vóór de algemene verkiezingen van 2020'


'Het optreden van de regering in het parlement geeft duidelijk aan, dat men vanaf dag één, en dat is sinds 2014, meedraait met het scenario van de multinational Alcoa', zegt Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vandaag, donderdag 2 augustus 2018, op Starnieuws, in een reactie op de mededelingen van de regering dinsdag in de Assemblee over de onderhandelingen met Alcoa. 

Hij vindt dat het volk nu stappen moet ondernemen om Alcoa op haar verantwoordelijkheden te wijzen. De regering heeft het belang van het land verkwanseld, stelt het Assembleelid.

Gajadien voert aan, dat na de mededeling in 2014 van Alcoa om te stoppen met de operaties van Suralco en de raffinaderij te sluiten, de regering geen stappen heeft ondernomen om te eisen dat de multinational zich houdt aan de Brokopondo Overeenkomst. Het eigendunkelijk handelen van de regering, zonder afstemming met De Nationale Assemblee, heeft volgens de politicus gemaakt dat het veiligstellen van de belangen van het volk, verkwanseld zijn.

De VHP'er ziet het terugkrabbelen van de regering in het parlement slechts als vertragingspolitiek. In 2015 zei president Desi Bouterse, dat hij de afwijzing van de intentieverklaring (MoU) met Alcoa meeneemt in de verdere onderhandeling met Alcoa, maar hij werkte gewoon verder ermee. In 2016 en begin 2017 gaf hij aan uiterlijk juli 2017 een gewijzigde overeenkomst naar het parlement te sturen. Nu wordt gezegd, dat deze uiterlijk 25 september naar De Nationale Assemblee wordt gestuurd. De concepten moeten vertaald worden en diverse staatsorganen passeren. Dit alles ziet Gajadien als vertragingstactiek.

Terwijl de president eind 2015 aangaf, dat het parlement nauw betrokken zou worden bij de onderhandelingen, heeft hij zich hier totaal niet aan gehouden. Gajadien merkt, dat het de waarheid wordt wat hij eerder gesteld had, dat deze regering zich slechts richt op politiek populistische overname van de waterkrachtcentrale net vóór de algemene verkiezingen van 2020.

'Zie ook de nadruk van de vicepresident in het parlement van de zogenaamde besparingen van bijkans 1 miljard door de overname van de dam eind 2019', stelt Gajadien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten