donderdag 2 augustus 2018

Somohardjo (PL) verontwaardigd over weigering afgifte vergunning voor Day of the Wong Jawa te Stafdorp Mariënburg

'Bouterse breekt nu niet alleen politiek en economisch, maar ook cultureel in'

PL wijkt uit naar het Openlucht Museum te Nieuw-Amsterdam


Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), is niet te spreken over dat de vergunning is geweigerd om activiteiten te organiseren op Stafdorp Mariënburg. Sinds jaar en dag houdt PL de Day of the Wong Jawa (herdenking Javaanse Immigratie) op die locatie. Somohardjo vindt dat de 'pikin Ingi boy', doelende op president Desi Bouterse, misbruik maakt van zijn positie. 'Hij breekt nu niet alleen politiek en economisch, maar ook cultureel in', stelde de partijleider op een persconferentie vandaag, donderdag 2 augustus 2018, aldus Starnieuws.

Bestuurslid Ingrid Karta-Bink stelt, dat de PL de eerste partij was die formeel een vergunning heeft ingediend. Zij heeft van districtscommissaris Adjaikoemar Kali van Commewijne te horen gekregen dat de vergunning wordt afgewezen. Intussen is dat ook schriftelijk bevestigd.


De PL wijkt uit naar het Openlucht Museum te Nieuw-Amsterdam.

Kali zegt, dat op 9 juli NDP-Commewijne te kennen had gegeven om de Javaanse Immigratie groots te vieren samen met het commissariaat, de Nationale Jubileumcommissie en het Kabinet van de President. De brief van de PL is op 17 juli ingediend, zegt Kali. Hij beweert, dat hij Karta-Bink had aangegeven dat op stafdorp al een activiteit gepland is. Er kunnen daar niet twee activiteiten gehouden worden. Daarom is de vergunning geweigerd. Kali ontkent dat het om een NDP-aangelegenheid gaat, zoals op de persconferentie is aangegeven.

Ook al heeft de PL vaker de activiteit gehouden op Mariënburg, kan het gebeuren dat de vergunning wordt geweigerd, stelt Kali.

Somohardjo zegt dat zijn partij zich niet uit het veld laat slaan. Alle activiteiten worden verplaatst naar Nieuw Amsterdam. Er zijn vijftien muziekgroepen en ruim 200 bussen in stelling gebracht. Ook de Bigisma Dey vindt normaal plaats. Er is genoeg ruimte om iedereen te accommoderen in het Openlucht Museum.

Somohardjo meent dat 'de pikin Ingi boy' blijkbaar geen draagvlak heeft bij de inheemsen, die juist een grote activiteit hebben in de Palmentuin. Op 9 augustus is het ook de Dag der Inheemsen. Vandaar dat hij nu wil inbreken bij de Javaanse groep, concludeert de politicus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten