maandag 13 augustus 2018

Venezolaanse president Maduro zou hulp Amerikaanse FBI bij onderzoek aanslag met drones accepteren...

Maduro verbaast vriend en vijand met opmerking over de FBI


De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft gezegd, dat hij Amerikaanse FBI-agenten in het land zou toestaan ​​om de vermeende moordaanslag op hem een ​​week geleden te onderzoeken. De president zei te geloven, dat de betrokken personen zijn gevlucht naar Florida, Peru en Colombia. 

De VS heeft aangegeven te zullen meewerken aan onderzoeken, maar het heeft geen bekend aanbod gedaan voor een FBI-bezoek.

De Venezolaanse leider beschuldigt de VS regelmatig ervan hem te willen omverwerpen. De twee landen hebben al lang een gespannen relatie. Toen Maduro in mei werd herkozen, verhoogde de VS zijn sancties tegen Venezuela en zei, dat de stemming niet vrij of eerlijk was verlopen.



In een televisie-uitzending zaterdag 11 augustus 2018 verraste president Maduro echter velen door te zeggen, dat hij Amerikaanse hulp zou accepteren om het vermeende complot te onderzoeken.

'Als de Amerikaanse regering haar aanbod doet of bevestigt dat de FBI samenwerking zou onderzoeken, zou ik het accepteren', zei hij.

Maduro zei, dat er 'terroristische' cellen zijn in Florida, die het plan hadden ontwikkeld en moeten worden ontmanteld. Hij riep ook de Peruaanse regering op om verdachten die daar wonen uit te leveren.

(SurinameMirror/BBC/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten