maandag 13 augustus 2018

Bedrijven aan Ringweg kampen met enorme omzetdaling sind instellen eenrichtingsverkeer

'Situatie voor ondernemers aan deel van de Ringweg uiterst zorgwekkend en ondraaglijk'


Bedrijven langs de Ringweg kunnen het hoofd niet meer boven water houden. Sinds de noordelijke en zuidelijke rijbaan van de Ringweg eenrichtingswegen zijn geworden, hebben ze te kampen met een enorme omzetdaling. Dat constateerden ze al in maart dit jaar, nauwelijks drie maanden na de gewijzigde verkeerssituatie in het weggedeelte Nieuwe Charlesburg-Beni’s Park, zo meldt de Ware Tijd vandaag, maandag 13 augustus 2018.

Een aantal bedrijven stuurde op 9 maart gezamenlijk een brief naar toenmalig minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) Jerry Miranda, om de situatie aan hem voor te leggen. Het gaat om KFC, Building Depot, Hesdy's BBQ, X-Avenue, Dressticious, Legea Sportwinkel, The Multi Box, Fernandes, Electric City en Starbucks.

Deze bedrijven hadden te maken met een omzetdaling van 30 tot 70 procent.



'Indien de huidige situatie blijft voortduren, wordt de situatie voor de ondernemers aan het desbetreffende deel van de Ringweg uiterst zorgwekkend en ondraaglijk', werd in de brief gesteld.

Desgevraagd zegt Sunil Kalloe, directeur van Building Depot, dat de situatie onhoudbaar is. Zijn bedrijf heeft vanwege de zwaar teruggelopen inkomsten en gestegen lasten al tien medewerkers ontslagen. In totaal zal 30 procent van het personeel wordt afgevloeid indien er geen verandering komt in de situatie, zegt de ondernemer.

Enkele kleinere bedrijven, waaronder een broodjeswinkel, hebben al de deuren gesloten. Fastfoodrestaurant KFC overweegt door de flink teruggelopen klandizie ook de handdoek in de ring te gooien.

'Er is gewoon geen omzet meer', zegt Kalloe, die 50 procent minder omzet zag dan vóór de wijziging van de verkeerssituatie. Hij merkt op, dat klanten wegblijven, omdat er weinig aansluitingswegen zijn naar de bedrijven. De directeur geeft aan, dat zolang er geen bruggen zijn aangelegd om de twee wegdelen met elkaar te verbinden er geen verandering zal optreden.

'De mensen willen vanwege de gestegen brandstofprijs de omweg niet maken', zegt de ondernemer. Woensdag wordt een afvaardiging van de getroffen bedrijven ontvangen door minister Patrick Pengel van OWT&C. Hem zal worden voorgesteld de situatie terug te draaien totdat de verbindingsbruggen zijn aangelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten