maandag 13 augustus 2018

Belfort (ABOP): ‘Geen mantel der liefde voor corrupte Assembleeleden’

Politieke inmenging was enorm bij Naschoolse Opvang en zelfs op niveau van de Assemblee

'Naschoolse opvang is een misleiding van gemeenschap, er is meer voeding geleverd dan het aantal kinderen op scholen'


'Indien uit het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) blijkt, dat leden van De Nationale Assemblee (DNA) betrokken zijn geweest bij corruptieve handelingen bij het project Naschoolse Opvang, moeten deze figuren hard aangepakt en vervolgd worden voor deze handelingen. Daarnaast moeten ook de namen van deze volksvertegenwoordigers bekend worden gemaakt. Het wordt interessant, want de wetten gelden voor iedereen. Handelingen van corrupte DNA-leden moeten op geen enkele manier met de mantel der liefde worden bedekt', zegt ABOP- parlementariër Edward Belfort vandaag, maandag 13 augustus 2018, in het Dagblad Suriname. 

Het OM is een onderzoek begonnen naar een aantal vermoedelijke corruptiezaken, waaronder Carifesta-XI, Naschoolse Opvang, Algemeen Kinderbijslag, Sociale Zaken, SMS, Telesur en NVB.

Als het aan Belfort ligt, moeten de onderzoeken bij Naschoolse Opvang en Carifesta-XI prioriteit krijgen, aangezien anno 2018 nog steeds personen zijn die niet betaald zijn voor geleverde diensten.

Uit het Evaluatierapport Project Naschoolse Opvang en Begeleiding blijkt, dat de politieke inmenging enorm was en dat zelfs op het niveau van De Nationale Assemblee. Uit het onderzoek komt veelvuldig naar voren, dat politieke figuren delen van het veld met hun snel opgezette gaarkeukens opeisten.

'Naschoolse opvang is een misleiding van de totale gemeenschap. Er is meer voeding geleverd dan het aantal kinderen op scholen. Laten wij kijken wat uit de bus gaat komen en wie als verdachten zullen worden aangemerkt. Wij hopen dat het niet alleen bij woorden blijft', aldus Belfort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten