donderdag 9 augustus 2018

SER Curaçao: 'Controle en handhaving regelgeving rond kleine en middelgrote bussen sterk afgenomen'

'Van effectief toezicht op naleving maximumtarieven is na 10-10-‘10 geen sprake meer'


De controle en handhaving van de regelgeving met betrekking tot de kleine en middelgrote bussen is met de staatkundige wijziging van 10 oktober 2010 sterk afgenomen. Dat stelt de Sociaal Economische Raad (SER) in zijn advies over de gewijzigde tarieven van het personenverkeer, aldus vandaag, donderdag 9 augustus 2018, het Antilliaans Dagblad.

'Van effectief toezicht op naleving van de maximumtarieven is na 10-10-‘10 geen sprake meer.'



De SER constateert, dat ook minder gecontroleerd wordt op het beschikken over een vergunning en een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, de gereden route en stopplaatsen, de gehanteerde tarieven, en de inrichting, het onderhoud en de zindelijkheid van de motorrijtuigen.

Daarbij komt dat het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) nog wel over de bestuursrechtelijke instrumenten beschikt om een vergunning in te trekken, maar geen toezichthoudende bevoegdheid meer heeft.

'Hierdoor is het vrijwel ondoenlijk voor VVRP om te bepalen of vergunningen al of niet ingetrokken moeten worden', aldus het adviesorgaan, dat van oordeel is dat de institutionele inbedding van de controle en handhaving van de regelgeving met betrekking tot de kleine en middelgrote bussen dusdanig herzien dient te worden dat er sprake is van effectief toezicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten