donderdag 9 augustus 2018

Hooggerechtshof Venezuela gelast de arrestatie van oppositieleider Julio Borges

(Bron foto: Twitter)
Borges verdacht achter drone aanval op president Nicolás Maduro te zitten


Het Venezolaans Hooggerechtshof heeft woensdag 8 augustus 2018 de arrestatie gelast van oppositieleider Julio Borges. De voormalige parlementsvoorzitter wordt ervan verdacht achter de drone-aanval op president Nicolás Maduro.


Volgens de communistische regering is zaterdag geprobeerd het staatshoofd met door de lucht aangevoerde explosieven om het leven te brengen.

Zeven leden van de Nationale Garde raakten gewond, waarschijnlijk door de paniek die op de explosie volgde. Maduro zelf bleef ongedeerd. ‘Onze onderzoeken tonen aan dat er explosies waren van verscheidene drones vlak bij het podium’, zei minister van Informatie Jorge Rodriguez op de staatstelevisie. ‘We hebben bewijs dat dit een moordaanslag was. Ze hebben gefaald.’

Maduro stelt Borges, die volgens hem in Colombia verblijft, verantwoordelijk voor de moordpoging.

Borges heeft inmiddels op de wilde beschuldiging van Maduro gereageerd:


Eerder wees Maduro, die het olierijke land in een diepe crisis heeft gestort, al met de beschuldigende vinger naar zijn rechtse tegenstanders die nog vrij rondlopen en hulp kregen van de VS en Colombia.

Oud-studentleider en politicus Juan Requesens werd dinsdag opgepakt. Diens collega's raken naar verwachting hun parlementaire immuniteit kwijt.

Het Openbaar Ministerie in Caracas heeft in totaal negentien verdachten op het oog, zes zitten al vast.


(Suriname Mirror/Volkskrant/De Telegraaf/Twitter/Version Final)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten