donderdag 9 augustus 2018

Minister Dikan installeert 'commissie beëdiging en installatie grootopperhoofd der Saamaka'

Commissie rapporteert minister dagelijks over gang van zaken rond beëdiging en installatie


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft de 'commissie beëdiging en installatie van het grootopperhoofd van de stam der Saamaka' geïnstalleerd. De ceremonie zal vrijdag 10 augustus 2018 in Paramaribo plaatsvinden, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Zowel voor als na de installatie moet de commissie in goed contact staan met het grootopperhoofd en de minister dagelijks rapporteren over de gang van zaken rond de beëdiging en installatie. De missie van de commissie duurt totdat het nieuw stamhoofd weer uit Paramaribo is vertrokken richting zijn residentie te Asidonhopo aan de Boven Suriname (Sipaliwini).

'U hebt maar weinig tijd, slechts enkele dagen om deze grote activiteit te organiseren, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat u met uw ervaring en kundigheid iets goeds zult doen', aldus minister Dikan.

De commissie wordt voorgezeten door districtscommissaris Yvonne Pinas van het Bestuursressort Boven Suriname. De overige leden zijn Petrusi Jacob, Monique Pintoe,, Hortensia Rensch, Steven Vroom, Orsen Matodja, Louis Alfaisie en Monica Drente, allen van het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten