zondag 26 augustus 2018

India schenkt Suriname 50.000 Amerikaanse dollar voor steun aan door zware regenval getroffen gebieden

(Bron foto: NII)
Dollars met name bestemd voor het toegankelijk maken van de airstrips


De ambassadeur van India Mahender, Singh Kanyal, heeft vrijdag 50.000 Amerikaanse dollar overhandigd aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken voor steun aan door zware regenval getroffen gebieden. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, zaterdag 25 augustus 2018.

Zware regens in de periode april tot en met juni 2018 hebben vele gebieden onder water doen lopen in het oosten en zuiden van het land. Vele landbouwgebieden kwamen blank te staan, waardoor de export van landbouwgewassen in gedrang kwam.

Vanwege de ontstane noodsituatie als gevolg van hevige regenval heeft de Surinaamse regering  bevriende landen en organisaties benaderd voor assistentie.

De regering van India heeft gemeend, al in een eerder stadium, een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van de getroffen gebieden, met name het toegankelijk maken van de airstrips.

Overigens, de Indiase deelstaat Kerala wordt momenteel echt geteisterd door zware moessonregens, die al ruim 400 mensen het leven heeft gekost.

Minister Pollack-Beighle heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt sympathie te betuigen namens de regering en het volk van Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten