zondag 26 augustus 2018

Duizenden Argentijnse katholieken verlaten de kerk wegens abortuswet

(Bron foto: Twitter)
'Het is tijd om de kerk volledig van de staat te scheiden'


Duizenden Argentijnse katholieken hebben vrijdag 24 augustus 2018 hun lidmaatschap in de kerk opgegeven om te protesteren tegen een wetsvoorstel dat abortus zou hebben gelegaliseerd in het geboorteland van paus Franciscus, zei een groep. 

Een lijst met handtekeningen van katholieken woedend over de rol van de kerk werd overhandigd aan de Argentijnse bisschoppelijke conferentie op het hoofdkantoor in Buenos Aires.  

De Senaat van het land stemde op 9 augustus voor een wetsvoorstel om abortus te decriminaliseren, twee maanden nadat het was goedgekeurd door de Kamer van Afgevaardigden.  

'We hebben vandaag een grote stap gezet, we presenteren ongeveer 3.000 afvalligen', zei Fernando Losada, met behulp van de formele term voor degenen die hun religieuze geloof verlaten. 'Het is tijd om de kerk volledig van de staat te scheiden. In de samenleving ziet men, dat de kerk en de staat niet hand in hand gaan', zei Losada, die bij de Argentijnse Coalitie voor een Lekenstaat (CAEL, Coalición Argentina por el Estado Laico) is, die het protest organiseerde.  

De groep lanceerde zijn campagne na de stemming in de Senaat. Terwijl paus Franciscus, de voormalige aartsbisschop van Buenos Aires, nog steeds zeer invloedrijk is, zei CAEL dat anti-kerkelijk sentiment groeiende is in de nasleep van de abortusstemming.
(Suriname Mirror/Pagina12/AFP)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten