zaterdag 14 juli 2018

SWM neemt verbeterde drinkwaterfaciliteit te Brownsweg officieel in gebruik

Politie- en brandweerpost te Brownsweg beschikken nu ook over water

Minister Getrouw: 'Als de brandweer niet beschikt over bluswater, dan is dat als een leger zonder munitie'


Ganze, Makambie en Snesi Kondre zijn enkele dorpen die nu water uit de kraan krijgen. De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft vrijdag de verbeterde drinkwaterfaciliteit te Brownsweg officieel in gebruik genomen. Het bedrijf is landelijk bezig om zeventig dorpen aan te sluiten op het waterleidingnet, aldus zaterdag 14 juli 2018 de Ware Tijd.

'Eenieder heeft het recht op goed en betrouwbaar water uit de kraan', zegt Roy Powel, hoofd van de SWM-vestiging Centraal. Het is wel een enorme uitdaging om het project te realiseren, omdat er weinig geld beschikbaar is. De hulp die wordt ontvangen van bedrijven, die hun machines gratis inzetten, neemt de financiële druk enigszins weg.

'Het kost verschrikkelijk veel geld om de mensen van gezond drinkwater te voorzien, want alle materialen komen uit het buitenland en de wisselkoersen van dollar en euro zijn hoog. Maar, niets is duurder dan mensenlevens.'

In onder meer de dorpen Tibiti, Pikin Saron, Powakka, Redi Doti en Cassipora zijn al bronnen aangelegd. 'In Brokopondo zijn we nu bezig in Koina Kondre en Rama.'

De plaatselijke politie- en brandweerpost te Brownsweg beschikken nu ook over water. Eerder waren deze diensten afhankelijk van watertrucks uit Paramaribo en de regen. Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie, die ook in Brownsweg aanwezig was, wees erop dat als de brandweer niet beschikt over bluswater, dat te vergelijken is met een leger zonder munitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten