zaterdag 14 juli 2018

SBB onderschept illegale lading boomstammen in door douane verzegelde container...

(Bron foto: -ter illustratie- Ramon Timber)
Exporteur heeft om onduidelijke redenen verzegeling doorgeknipt met een betonschaar


De Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is gisteren bij een houtopslagplaats aan de Sir Winston Churchillweg gestuit op een partij blokken rondhout die ingeladen was in een container voor export. Opvallend was, dat de container reeds verzegeld was door de douane en de maatschappij. 

Starnieuws schrijft vandaag, zaterdag 14 juli 2018, te hebben vernomen, dat werknemers van de SBB waargenomen hebben hoe de vertegenwoordiger van de exporteur de verzegeling had doorgeknipt met een betonschaar. Dit is gebeurd zonder dat de SBB en overige autoriteiten ter plekke waren.

Na de ontdekking werd controle uitgevoerd op de aanwezige houtblokken in de container. Daarbij is geconstateerd, dat het gaat om houtblokken die niet voorzien zijn van SBB-labels. Er was ook geen informatie van herkomst. Het 'hamermerk' van keuring van de SBB ontbrak ook.

De container was te Afobaka geladen en donderdag verzegeld. Het is niet duidelijk waarom de exporteur de zegels heeft doorgeknipt. Dit wordt onderzocht.

Na constatering van de onregelmatigheden werd de politie ingeschakeld. De zaak is nu in onderzoek bij de politie.

De grote vraag die beantwoord moet worden - aldus Starnieuws - is, hoe het mogelijk was om de container verzegeld  te krijgen, terwijl de houtblokken niet legaal waren voor export?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten